Peter Jakobsen, projektleder, uddannet bygningskonstruktør i Odense
Ansat i Skjøde siden 2009

Der er altid nye spændende udfordringer i Skjøde. Der er ikke to dage, der er ens. Man bliver hele tiden udfordret med noget nyt og nogle nye situationer, som man skal have løst. Hvis man kan lide det med at møde udfordringer og finde svar, løsninger og få det hele til at lykkes, få skabt nogle resultater og finde nogle løsninger på problemerne, så er det jobbet. At få knust problemer og komme videre - det er en drivkraft for mig.

Skjøde er et godt sted, fordi man får lov til at prøve kræfter med nye ting. Man får lov til at arbejde selvstændigt med løsningerne. Man får lov til at prøve sig selv af. Man skal ikke bare følge med de andre, men sætter sit eget præg på tingene og løsningerne. Selvfølgelig er der altid nogle, man kan henvende sig til og få opbakning fra – der er et godt samarbejde mellem kollegerne og en god vidensdeling imellem os. Man sidder selv med styringen og det overordnede ansvar, men er også dybt afhængig af et godt samarbejde.

Der er kort afstand fra top til bund, og her er et godt sammenhold kollegerne imellem. Man hjælper hinanden, hvis man har brug for det. Man sidder ikke kun og ser på sit eget. Der er en god blanding af selvstændig tænkning og samarbejde. Vi har et godt sammenhold, og man har det godt som menneske – ikke bare som fagperson.

Ånden i Skjøde: Sammen når vi målet. Jeg kan ikke nå i mål alene, og det kan de andre heller ikke. Når vi samarbejder, så når vi målet, de gode resultater og den høje kvalitet. Der er en stor fleksibilitet i jobbet - vi har frihed under ansvar. Du skal have styr på dine ting, og du planlægger selv din arbejdsdag. Du bliver udfordret professionelt. Der er byggetekniske udfordringer, økonomiske udfordringer og tidsmæssige udfordringer – og menneskelige udfordringer. Der er meget psykologi i jobbet, og man har mange samarbejdspartnere, som man skal kommunikere med dagligt – fra mureren på gulvet til direktøren på kontoret.

Jeg ser stolt på de byggeprojekter, jeg har stået for. Et godt resultat, som gør brugerne og kunderne tilfredse. Det giver mening for mig. Et godt resultat, som andre har glæde af, er altid målet. Det er forholdsvis store opgaver, jeg står med: gymnasium, tilbygning på uddannelsesinstitutioner mv.. Jeg har mange bolde i luften. Jeg har ansvaret for hele projektet og for, at vi kommer i mål til tiden og til kvaliteten – det er hele udfordringen ved mit job. Det med at lykkes med byggeriet, det er fedt, og det giver et kick, fordi man har gjort en stor indsats for det.

I Skjøde får man lov til at vise, at man kan. Man bliver stillet de rette udfordringer i hverdagen og får lov til at prøve en masse forskellige ting af. Man er ikke bare et føl, der følger efter. Vi har en flad organisation, og alle snakker sammen.