Stigende aktivitet på Sjælland og stort boligprojekt i Odense giver en voldsom vækst

Entreprenørvirksomheden H. Skjøde Knudsen A/S forventer en vækst på 50 procent i 2015. De høje forventninger skyldes to ting. Virksomheden har fået godt fat på Sjælland, og samtidig har Skjøde købt Odense Offentlige Slagtehuse, som skal omdannes til 119 ungdomsboliger til en samlet værdi på 144 millioner kroner.

"Slagtehus-projektet er første gang, at vi er ejendomsudviklere i så stor skala. Vi har været i gang med projektet siden august, og til juni går det for alvor løs med byggeriet", siger administrerende direktør Allan Nielsen.

Ved årsskiftet var der 125 ansatte i H. Skjøde Knudsen, men direktøren forventer, at der vil være mellem 140 og 150 ansatte, når året er omme. Siden 1. november er der ansat 14 byggeledere.

Tredje år med kontor på Sjælland
Den fynske entreprenør har været i gang på Sjælland siden 1995. I 2012 oprettede virksomheden et kontor i Albertslund, og siden da har det fynske selskab for alvor fået fodfæste på den anden side af Storebælt. 60 procent af virksomhedens omsætning er nu på Sjælland. Der er blandt andet en stor skoleudvidelse og renovering til 130 millioner kroner i Brønshøj.

"Vi har arbejdet os ind på markedet, og vi er ved at blive et kendt navn. Det betyder blandt andet, at vi bliver spurgt med på licitationer", fortæller Allan Nielsen.

Kontoret i Albertslund har i øjeblikket 20 ansatte.

Markedet i bedring
I 2014 havde H. Skjøde Knudsen en indtjening, der landede på nogenlunde samme niveau som året før. Det viser det netop offentliggjorte regnskab.

Resultatet før skat endte på 10,3 millioner kr., hvilket var et lille fald på 135.000 kr..

Den administrerende direktør ser dog, at der er ved at ske en positiv udvikling i markedet.

"Vi er på vej den rigtige vej. Der er et højere aktivitetsniveau, og indtjeningen på de enkelte projekter er stigende", siger Allan Nielsen.

Prestigeprojekt afleveret i 2014
Af store projekter, der blev afsluttet i 2014, var HF & VUC Fyn i Odense. Projektet på 14.000 kvadratmeter til 105 millioner kr. blev overtaget fra Pihl, og det skulle afsluttes på ni måneder.

"Det blev til et prestigeprojekt for os at få det gjort færdigt inden skolestart, og det gjorde vi", siger Allan Nielsen.

Resultatet i 2014-regnskabet blev skabt af et bruttoresultat, der steg med 4,7 millioner kr. til 69,7 millioner kr..

 

 

.$lb3.'OdenseBygningsservice' .$lb3.'OdenseBygningsservice